Wednesday, February 4, 2015

Economie in bucatarie

Buna fetelor, bine ati revenit pe blog. Astazi as dori sa fac o postare putin diferita de postarile de beauty pe care le fac in general. Astazi as vrea sa va vorbesc despre cateva sfaturi pentru a face economie in bucatarie.

Primul sfat este fara nici o indoiala ... eliminati risipa din bucatarie. Daca cumparam doar ce si cat avem nevoie, si nu aruncam o groaza de mancare, evident facem economie. In caz ca nu ati vazut am facut un clip detaliat pe aceasta tema.


Studiati ofertele saptamanale ale supermarketurilor pe care le frecventati si tineti o camara bine aprovizionata. In functie de ce produse sunt la reducere, nu ezitati sa va faceti anumite stocuri, din produse care au termen mai lung de valabilitate. Eu una obisnuiesc sa iau 2-3 sticle de ulei, pungi de faina, conserve de rosii/fasole rosie, etc. atunci cand sunt la reducere, apoi le pastrez in camara. Acest sfat ne scuteste si de frustrarea de a ni se termina spre exemplu uleiul, in timp ce gatim o reteta.

Gatiti retete traditionale romanesti! Majoritatea sunt delicioase, nu contin ingrediente costisitoare sau extravagante. Fie ca este o tocanita, o mamaliguta, o ciorba, etc. sunt alternative delicioase care nu ne lovesc la buget.

Irosirea mancării este o problemă acuta in tara noastra. Vestea buna este că fiecare dintre noi poate face o diferența in acest sens. Jamie Oliver propune in noua sa carte, “Economiseste cu Jamie”, aparută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumparaturi, de a gati si de a utiliza alimentele astfel incat sa economisim mai usor. Retetele sunt realizabile cu un buget redus și gandite astfel incat sa valorifice la maximum ingredientele.


Eu una deabia astept sa o citesc. M-as bucura sa imi lasati in comentarii si sfaturile voastre pentru a economisi bani in bucatarie. Va pup!

PS: Daca aveti si voi blog sper sa acceptati provocarea celor de la Curtea Veche si sa economisiti si voi in bucatarie (mai multe detalii aici).  Eu le provoc pe gospodinele Bianca Cosmeticlover, Mikky Michellee si Mademoiselle Lorraine. #SaveWithJamie #EroulSaptamanii

1 comment: